Het is herfst, en ja kouder, maar wat hou ik van dit jaargetijde. Ik kan er zo van genieten, de laag staande zon op rode blaadjes en lekker warm binnen een tijdschrift lezen met een kop pompoensoep of bijvoorbeeld deze akelig lekkere cinnamon rolls. Het is volgens mij iets Amerikaans, maar kaneelbroodjes dekt de lading…
Lees verder
Perencake met kaneel: herfstige verwennerij!
Nu ik ieder moment ons tweede kindje verwacht (inmiddels 40 weken zwanger) en de nesteldrang wel over is, ben ik aan het bakken geslagen. Afgelopen zondag heb ik deze verrukkelijke perencake met kaneel gemaakt. Ik bak bijna wekelijks iets nu, te meer omdat onze Noah ook regelmatig thuis is. Hoe lief hij ook is, het…
Lees verder
Appeltaart met abrikozenjam en spijs
Dit is zonder overdrijven het recept voor de lekkerste appeltaart ooit! Ik heb deze appeltaart met abrikozenjam en spijs gemaakt voor Noah's verjaardag. Iedereen likte zijn vingers erbij af. :-) Het recept heb ik herontdekt via de beste patisserie van Amsterdam, patisserie Holtkamp. Vroeger ging ik altijd logeren bij de schoonouders van mijn zus op de boederij.…
Lees verder
Feestelijke Kerstcupcakes
Deze Kerstcupcakes heb ik gemaakt voor mijn schoonzusje die in verwachting is. Ik ging bij haar op bezoek en dan vind ik het altijd leuk om iets mee te nemen. Nou wist ik dat ze van worteltjescake en worteltaart houdt, dus maakte ik mijn eigen feestelijke versie hierop met dit recept: kerstcupcakes met wortel. Het is…
Lees verder
Zelf Taaitaai bakken!
Sinterklaas en zijn pieterbazen lopen weer over de daken. Tijd om zelf veel Sinterlekkers te maken! En dat is gemakkelijk beste lezers, dus gauw aan het beslag. Ik hoop dat het u smaken mag! :-) Voor een bakplaat vol heerlijke mannetjes van Taaitaai heb je nodig: 250 gr. bloemenhoning 2 eieren 350 gr. bloem (gezeefd) 1 eetlepel kaneel…
Lees verder