Dit is zonder overdrijven het recept voor de lekkerste appeltaart ooit! Ik heb deze appeltaart met abrikozenjam en spijs gemaakt voor Noah's verjaardag. Iedereen likte zijn vingers erbij af. :-) Het recept heb ik herontdekt via de beste patisserie van Amsterdam, patisserie Holtkamp. Vroeger ging ik altijd logeren bij de schoonouders van mijn zus op de boederij.…
Lees verder
Speltpannenkoeken met kaneel (suikervrij)
Doordeweeks ontbijt ik de laatste tijd vaak met zelfgemaakte ontbijtkoek van speltmeel met allerlei noten en vruchten erin. Daarnaast vers fruit, super lekker en gezond. Maar ook dat ben je soms even zat. Dus wat doe je dan met je zak speltmeel in het weekend? Juist! Speltpannenkoeken bakken. Zondigen mag op zondag toch? ;-) Met speltmeel…
Lees verder
Recept voor stevige ontbijtkoek (suikervrij)
Wat een ellende altijd weer: het ontbijt. Begrijp me niet verkeerd. Ik hou echt van ontbijten, maar die eeuwige boterham ben ik zat! Van alles heb ik al geprobeerd: van kwark met speltmuesli tot soja- en geitenyoghurt. De populaire bakken havermout heb ik ook geprobeerd, in de verschillende smaken van de regenboog. Het wordt ook…
Lees verder
Feestelijke Kerstcupcakes
Deze Kerstcupcakes heb ik gemaakt voor mijn schoonzusje die in verwachting is. Ik ging bij haar op bezoek en dan vind ik het altijd leuk om iets mee te nemen. Nou wist ik dat ze van worteltjescake en worteltaart houdt, dus maakte ik mijn eigen feestelijke versie hierop met dit recept: kerstcupcakes met wortel. Het is…
Lees verder
Kerstkoekjes voor in de boom
De Sint heeft ons land weer verlaten met zijn pepernoten, taaitaai en ander lekkers. En wij? Wij gaan gezellig verder met bakken, want de Kerstman staat al weer bijna voor de deur! En met dit recept kan je meteen beginnen aan het versieren van je huis. Deze kerstkoekjes zijn perfect voor aan een lang kerstlint of voor…
Lees verder
Zelf Taaitaai bakken!
Sinterklaas en zijn pieterbazen lopen weer over de daken. Tijd om zelf veel Sinterlekkers te maken! En dat is gemakkelijk beste lezers, dus gauw aan het beslag. Ik hoop dat het u smaken mag! :-) Voor een bakplaat vol heerlijke mannetjes van Taaitaai heb je nodig: 250 gr. bloemenhoning 2 eieren 350 gr. bloem (gezeefd) 1 eetlepel kaneel…
Lees verder