Net als de feestelijke tulband cake die ik vorig jaar maakte, heb ik altijd al eens een kerststol zelf willen bakken. En nu Lorelei iets meer in een ritme komt en langer slaapt, had ik mooi de tijd om dat samen met Noah te doen! Ik ben nog steeds herstellende van mijn bevalling en veel thuis,…
Lees verder
Appeltaart met abrikozenjam en spijs
Dit is zonder overdrijven het recept voor de lekkerste appeltaart ooit! Ik heb deze appeltaart met abrikozenjam en spijs gemaakt voor Noah's verjaardag. Iedereen likte zijn vingers erbij af. :-) Het recept heb ik herontdekt via de beste patisserie van Amsterdam, patisserie Holtkamp. Vroeger ging ik altijd logeren bij de schoonouders van mijn zus op de boederij.…
Lees verder
Toscaanse Ricciarelli koekjes
Ricciarelli. Ik maakte kennis met dit heerlijke koekje tijdens onze vakantie in Toscane. Het regende die dag in Sienna op het grote plein, maar dat maakte ons niet uit. Noah zat als een prinsje in zijn rijdende antiregenkoets en wij hadden (hoe hollands) onze paraplu meegenomen. Op alles waren we voorbereid, maar niet op het lekkerste koekje…
Lees verder
Bramenjam zonder suiker!
Het bramenseizoen is nog steeds volop aanwezig, dus als je houdt van zelfgemaakte jam pak dan nu je kans! Ik had nog nooit mijn eigen jam gemaakt, ware het niet dat de bramen van de buren brutaal om de hoek kwamen kijken een paar weken geleden. Dat gaf een hoop nostalgie en inspiratie! Ik mocht…
Lees verder
Italiaans stoofvlees – easy dinner
En dan komen er ineens vier vriendinnen eten (of meer)! Help! Lang, lang geleden, toen ik nog studeerde en de hele dag tijd had om inkopen te doen en te koken, draaide ik daar mijn hand niet voor om. Ook omdat er geen culinaire hoogstandjes verwacht werden. ;-) Een simpele pasta met garnalen en knoflook…
Lees verder