De Sint heeft ons land weer verlaten met zijn pepernoten, taaitaai en ander lekkers. En wij? Wij gaan gezellig verder met bakken, want de Kerstman staat al weer bijna voor de deur! En met dit recept kan je meteen beginnen aan het versieren van je huis. Deze kerstkoekjes zijn perfect voor aan een lang kerstlint of voor…
Lees verder
Pittige pompoensoep met kokosmelk
Je ziet ze weer overal liggen, de pompoenen. Is het nu niet meer voor Halloween, dan wel voor een herfstig tafereeltje. Maar ik hou er toch het meest van als ze in de soep zitten. Ik maak mijn pompoensoep altijd met een beetje verse gember voor een fris accent en wat pit. Maar vandaag gooi ik…
Lees verder
Zelf Taaitaai bakken!
Sinterklaas en zijn pieterbazen lopen weer over de daken. Tijd om zelf veel Sinterlekkers te maken! En dat is gemakkelijk beste lezers, dus gauw aan het beslag. Ik hoop dat het u smaken mag! :-) Voor een bakplaat vol heerlijke mannetjes van Taaitaai heb je nodig: 250 gr. bloemenhoning 2 eieren 350 gr. bloem (gezeefd) 1 eetlepel kaneel…
Lees verder
Zelf pepernoten bakken!
Die heerlijke tijd is weer aangebroken: taaitaai, gevuld speculaas en pepernoten! Ik waarschuw alvast voor wie aan de lijn doet. Lees dan vooral NIET verder! ;-) Wij gaan er helemaal voor in de weken voor Sinterklaas en Kerst. Lekker spekken; afvallen en goede voornemens komen in januari wel weer. We beginnen met pepernoten. Die maak…
Lees verder
Marokkaanse kipstoof
Dit heerlijke gerechtje zag ik staan in het blad Ouders van nu. Ik heb altijd al eens zoiets willen maken, maar ik dacht dat het heel veel werk zou zijn. Dat je eigenlijk een Tajine nodig hebt.. Wel nee! Het klaarmaken valt dus reuze mee! Ik ben dit weekend in een heerlijk herfstzonnetje met Noah…
Lees verder
Risotto met ham en erwtjes
Oh wat hou ik toch van die simpele hapjes die je zo op tafel tovert. Dit is er weer eentje. Gewoon 20 minuten in een potje roeren en klaar! Was alles maar zo simpel. ;-) Noah is vaak moe nadat hij de hele dag heerlijk gespeeld heeft op de crèche en dan wil hij niets liever dan…
Lees verder