Oh wat hou ik toch van die simpele hapjes die je zo op tafel tovert. Dit is er weer eentje. Gewoon 20 minuten in een potje roeren en klaar! Was alles maar zo simpel. 😉 Noah is vaak moe nadat hij de hele dag heerlijk gespeeld heeft op de crèche en dan wil hij niets liever dan bij mama. Bij mama als ze haar jas uit en tas af wil doen bij thuiskomst, bij mama als ze moet plassen en natuurlijk bij mama als ze net wil gaan koken. Gelukkig is daar dan een plak ham, een pak diepvries erwtjes en risotto. En zie hier wat je daar in een handomdraai mee maakt voor je kleine baby, dreumes of gewoon het hele gezin!
Dit heb je nodig voor 2 volwassenen en een kleine mini you:
- 2 handjes diepvries tuinerwtjes
- 1 ui
- 150 gr risotto rijst
- 0.6 liter bouillon
- 1 dikke plak schouderham
- 1 handje Parmezaanse kaas
- 1 klontje boter
- 1 scheutje olijfolie
En zo maak je het:
Snipper de ui en fruit hem totdat hij zacht is, doe dan de risotto erbij en bak dit nog 2 à 3 minuten mee. Zorg ervoor dat de ui niet bruin wordt. Voeg dan telkens een scheut bouillon toe aan de risotto en roer goed totdat alles is opgenomen voordat je weer een nieuwe scheut toevoegt. Ga door totdat de risotto beetgaar is, dus af en toe even lekker proeven. Het duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Snijd ondertussen de ham in kleine blokjes. Zodra de risotto gaar is, voeg je de ham en erwtjes toe. Verwarm het geheel nog even 2 minuutjes goed door en haal dan de pan van het vuur. Voeg tot slot de boter en Parmesaanse kaas toe. It's as simple as that! Boter en Parmesaanse kaas kan je eventueel achterwege laten voor je kleintje. Hou gewoon een lekker hapje apart voordat je de laatste ingrediënten toevoegt. 🙂
Eet smakelijk!
2 Responses