Dit is echt een fijn en simpel kookboek voor als je begint te koken voor je kleintje. Schrijfster Sharon van Wieren slaat met de ondertitel de spijker op zijn kop: koken voor je baby - makkelijk en gezond. Naast recepten vind je voor in het boek extra informatie, bijvoorbeeld over borstvoeding afbouwen, gezonde voedingsstoffen of voedselovergevoeligheid. Het is wat summier beschreven, maar fijn om alvast wat meer te weten te komen over die grote stap van melk naar vast voedsel. De recepten zijn lekker praktisch, geen rare ingrediënten en alles valt te combineren met jullie eigen avondeten. Zo hoef je maar één keer te koken. En als je wat meer maakt, heb je meteen een aantal extra hapjes voor in de vriezer. Er staan geen foto's in het kookboek zoals bij het kookboek Opperdepop, maar dat vind ik geen gemis. Na het pureren ziet het eten er nou niet bepaald aantrekkelijk uit. 😉 Bij ons is de zoete aardappel met kaneel op het moment favoriet. Omdat bij de recepten de leeftijd staat aangegeven in maanden, kan je vol vertrouwen aan het experimenteren slaan met nieuwe groentes, vis, vlees of kruiden. Op mijn website onder Mamazing food vind je af en toe ook een recept terug uit dit kookboek met onze ervaring erbij. Veel kookplezier!